DUAL SIM telefon

DUAL SIM telefon – FONTOS TANÁCS!

DUAL SIM telefon

Egyre jobban terjednek a DUAL SIM telefon készülékek, azaz az olyan okostelefonok, melyek “egyszerre” két SIM kártyát, két előfizetést tudnak kezelni.

Hasznos dolog alapvetően, hisz sok embernek van céges és magán előfizetése is, vagy beszélgetésre és mobil netezésre használható SIM kártyája. Nem kell két telefont hurcolnunk, egy eszköz remekül lekezeli a 2 SIM kártyát.
Én is ilyet használok, az egyik SIM a beszélgetésekre, a másik a netezés kiszolgálására való.

Nyilván a gyártók nem ok nélkül kezdték néhány éve elterjeszteni ezt a megoldást.

Furcsa is lehet kicsit, hogy egy kínai webshopos vásárlásról szóló oldal miért tér ki egy technikai részletre.

DUAL SIM mobiltelefon – miért írok róluk itt?

Eddig én csak olyan DUAL SIM telefon készülékkel találkoztam, ahol a 2 SIM kártyának két önálló fészke volt és emellett volt még hely a memóriát bővítő MicroSD kártyának is.

Nemrég elkezdtek terjedni azok a mobilok, amik az összes kártya kezelést (SIM és memória) EGY kihúzható kártyafoglalattal oldják meg. Ez most a trend, számos kínai modell is ezzel a megoldással rendelkezik.

DUAL SIM telefon – kivehető kártyafoglalattal

DUAL SIM telefon

Lehetőség 1 – 2 SIM kártyát teszek a foglalatba

Ekkor nem bővítettem a telefon memóriáját, az alap memóriát használom és 2 SIM kártyát kezel a  készülék, 2 különböző szám és vagy szolgáltató, vagy egy beszéd és egy mobilnet SIM van a készülékben.

Lehetőség 2 – 1 SIM kártyát és egy MicroSD kártyát teszek a foglalatba

Ekkor bővítettem a készülék memóriáját, több tárhellyel rendelkezem és 1 SIM kártyát kezel a készülék, amivel telefonálni tudok és netezni is, ha olyan az előfizetésem.

DUAL SIM telefonLehetőség 3 – 2 SIM kártyát és 1 MicroSD kártyát teszek a foglalatba

Ekkor 2 SIMmel tudok beszélni és vagy netezni, valamint bővítettem a készülék memóriáját, nőtt a tárhelyem.

Mi lehet a probléma a a kivehető kártyafoglalattal?

Önmagában semmi. Átgondolt, helytakarékos megoldás.
De lássuk be, az itt leírtak alapján mindenki arra gondol, hogy minden kivehető kártyafoglalatos DUAL SIM mobiltelefon esetén a felsorolt 3 lehetőség közül bármelyiket alkalmazhatom… Legalábbis én így gondoltam… A kivehető foglalat kialakítása is erre a gondolatra adhat okot…

Probléma lehetőség 1

NEM BIZTOS, hogy a DUAL SIMes telefonom elfogadja a 2 SIMet és a MicroSD kártyát is egyszerre. Azaz, ha 2 SIMet beletszek a fészekbe, sok készüléknél már nincs lehetőségem a memória bővítésére.

Probléma lehetőség 2

Az, hogy a kivehető kártyafoglalat kialakítása szerint befogadja a 2 SIM kártyát, nem vonja maga után automatikusan, hogy az a készülék kezel is 2 SIMet.

Javaslat, hogy ne okozzunk magunknak csalódást

Alaposan járjuk körbe a kérdést vásárlás előtt!
Ha kínai webshopban rendelünk nézzük meg mit ír a webshop a leírásban, mit ír a gyártó, mit írtak mások, akik már használják a készüléket.

Töltsük le a kezelőkönyvet, PONTOSAN A KISZEMELT TÍPUSRA, vagy ha összevont a kezelőkönyv, több hasonló modell leírását tartalmazza, akkor pontosan annak a készüléknek a paramétereit ellenőrizzük, amit vásárolni szeretnénk.
Olvassunk blogokat, tapasztalatokat, ha bizonytalanok vagyunk, ehhez kutakodni kell a neten, de egyre több leírás van magyarul is, a legújabb készülékekről is.

Írjunk kérdést a webshopnak, hogy jól gondoljuk-e a kártyák kezelését a készüléknek. Nem baj, ha nem tudunk angolul, forduljunk a Google Fordítóhoz segítségül…

Azt, hogy mikor szeretnénk bővíteni a memóriát, nem biztos, hogy tudjuk, ne mondjunk le szerintem a lehetőségéről, csak ha 99%-ra tudjuk, hogy nem fog kelleni.

Ha nagy, vagy nagyobb alapmemóriás készüléket veszünk (32 GB , vagy inkább 64 GB-tól fölfelé), akkor a bővítésről lemondhatunk.

Semmiképpen sem javasolnék 16 GB memóriás készüléket ma már, ha telefonáláson kívül másra is használjuk készülékünket. 32 GB, vagy még több legyen RAMja.

Egy oldal, ami segíthet telefont választani

A telefon összehasonlítás, telefon kereső oldalam elvezet egy webhelyre mely elég széles merítést mutat meg a mobiltelefonokból. Műszaki paraméterek és összehasonlítási lehetőség is elérhető az oldalon.

Miért írtam erről?

Több emberrel is beszéltem, aki vagy vett, vagy céges mobilként kapott DUAL SIM telefont, de a használat során kiderült, hogy hiába tette be a 2 SIM kártyát, csak egyet kezelt.

Panaszkodtak, hogy a leírás nem adja meg egyértelműen, hogy nem kezel csak 1 SIMet a készülék. Ha a neten beütjük a konkrét típust, csak 2 SIMet kezelő modellek jönnek elő. Gyakorlatilag nem is feltételezi az óvatlan vásárló, hogy csak 1 SIM kezelésére alkalmas a készülék, vagyis, hogy van olyan is, ami csak egy SIMet kezel azonosnak látszó típuson belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.